Házakat öntött el, utakat tett járhatatlanná a hirtelen lezúduló eső Izraelben

Házakat öntött el, utakat tett járhatatlanná a hirtelen lezúduló eső Izraelben – jelentette a helyi média csütörtökön.

A közszolgálati rádió híradása szerint az ország középső vidékén, Hod Hasaron településen a tűzoltók mentették ki a gyerekeket és a személyzetet több óvodából, amelyeket elöntött a víz.

A város lakosait felszólították, ne hagyják el lakásaikat, ne használják a felvonókat, mert a hirtelen leözönlő hatalmas csapadékmennyiség elárasztotta az utakat, és a csatornarendszer képtelen megbirkózni az áradással.

Herclijában, Raanánában, Tel-Aviv északi részén és Kfar Szavában is elöntötte a víz az alacsonyabban fekvő épületeket, illetve a földszinti lakásokat. Számos településen eldugultak a csatornák, és az utcákon, utakon térdig, sőt derékig ér a víz, Askelonban beomlott egy út.

Sok helyen víz alá kerültek a föld alatti parkolók, a katasztrófavédelmi hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne menjenek le ezekre a helyekre, ne próbálják meg kimenteni járműveiket, mert életveszélybe kerülhetnek.

A meteorológusok szerint a klímaváltozás hatásai okozzák a rendkívül rövid idő alatt lezúduló szokatlanul nagy mennyiségű csapadékot Izraelben.

További képek és videók az áradásokról >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.