Egy hónapig nincs eltávozás a harci egységekben • Megnyílnak a kulturális intézmények • Netanjahu nem akar bírái elé állni

A koronavírus járvány újabb terjedése miatt a harci egységek katonáinak egy hónapra megtiltják a hétvégi eltávozást, és a hétvégi kimenőről már ennek megfelelő, egy hónapra elég személyes holmival kellett visszatérniük.


Újra megnyílhatnak a kulturális események. A tervet Hilli Tropper kulturális miniszter ismertette. Az Egészségügyi Minisztérium elé terjesztett javaslat szerint kulturális eseményekre csak alacsony koronavírus morbiditású városokban kerülhet majd sor.

A jegy vásárlóinak negatív koronavírus-tesztet kell bemutatniuk, amelyet kevesebb mint 72 órával az esemény kezdete előtt végeztek. Ezen kívül ki kell majd tölteni egy űrlapot, amelyben kijelentik, hogy nem álltak kapcsolatban regisztrált vírushordozóval.

A helyszínek csak 66%-ig lehetnek tele, és egyszerre legfeljebb 500 ember tartózkodhat a rendezvényen, a csoportok között pedig kötelező lesz a többi intézményben megszokott távolságtartás.


Netanjahu nem akar bírái elé állni: ügyvédei kijelentették, hogy az ellene szóló vádak légből kapottak, ilyenek nincsenek is (csalás, közhivatallal visszaélés, korrupció), és a vádak visszavonását követelik az ügyészségtől.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.