Karanténba vonul Jonit Levy és Dani Kusmaro • Netanjahu elhalasztotta Öböl-menti utazását

Jövő hétre halasztották a további szavazásokat a kneszet feloszlatásáról. Ennek hátterében a Likud és a Kék-Fehér közötti tárgyalások állnak, ugyanis Netanjahu kompromisszumra törekszik Gideon Szaár pártjának színre lépésével, amely megfoszthatja hatalmától a következő választásokon. Ezért elhalasztotta december 20-23-ig tervezett Öböl-menti utazását is.

Ha december 23-ig nem születik kompromisszum, akkor költségvetés hiányában 23-án automatikusan feloszlik a kneszet, és márciusban választások lesznek.

A szerkesztő véleménye: Netanjahu azt tervezte, hogy jövendő választási sikerére alapozva 23-án Dubajban mond beszédet, melyben Ganzot ostorozza, hogy kisszerű politikával foglalkozik, miközben ő nemzetközi sikereket ér el az ország javára. De ehelyett Netanjahu kisszerű politikát fog folytatni: várhatóan azt ígéri Ganznak, hogy 2022-ben, fél évvel eltolva átadja neki a kormányfői posztot, ha átengedi valamiféle kompromisszumos törvénnyel a kritikus időponton költségvetés-félével vagy anélkül.

Természetesen 2022-ben sem tervezi Ganz kormányfővé emelését, de a választások eltolásával Gideon Szaárt süllyesztőbe küldi, és esetleg tavasszal átnyergel államelnöknek, ami 7 éves védettséget ad bűnügyei alól, ha nem lát más kiutat.


Karanténbe vonul várhatóan a hét végéig Jonit Levy és Dani Kusmaro, a 12-es csatorna híradójának műsorvezetői, miután mindketten kapcsolatba kerültek korona-beteggel. A híradót addig Keren Marciano vezeti, aki mellesleg sokak szerint sokkal jobban végzi ezt a munkát, mint a két másik fő-műsorvezető együtt.


Korona-fertőzött a Likud párt törvényszékének elnöke, aki találkozott Netanjahuval. Egyelőre nem közölték, hogy a kormányfő karanténbe vonul-e. Korábban nem ment karanténbe, miután találkozott David Biton képviselővel, akit jelenleg a Siba kórház intenzív osztályán ápolnak a Covid okozta súlyos betegséggel.


A korai iszlám korából származó olajmécseseket, mécsesformákat és égetőkemencét, egy olajmécseseket készítő műhely maradványait találták meg Észak-Izraelben, a Kinneret-tó partjánál fekvő Tibériásban folytatott ásatáson. Teljes cikk


Artem Dolgopyat izraeli tornász sporttörténelmet írt vasárnap azzal, hogy a törökországi Mersinben rendezett torna EB-n két érmet, aranyat és bronzot nyert. Teljes cikk

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.