Ha én Ganz lehetnék…

Ezekben a napokban dől el, hogy kedden éjfélkor feloszlik-e a kneszet, mert addig nem szavazza meg a költségvetést, vagy villámszavazással életben marad, mert Beni Ganz ismét kompromisszumot köt Netanjahuval. A fél Likud Ganzot puhítja napok óta, aki eddig mindig behódolt a végén Netanjahunak. Na most menjek, vagy maradjak? Segítsünk dönteni Ganznak, lássuk az érveket pro és kontra:

Választások márciusban, mert:

  1. Netanjahu eddig minden ígéretét megszegte, bármit is ígér, annyit sem ér, mint a papír, amire írták.
  2. Ha belemegyek az újabb kompromisszumba, végleg elvesztem maradék hitelességemet is, hiszen ezerszer kijelentettem, hogy ha nincs költségvetés 2021-re, akkor nincs kormány. Márpedig nincs.
  3. Ha feloszlatom a kneszetet, emelt fővel temethetem el a Kék-Fehért, ugyan nem teljesítettem legfőbb választási ígéretemet, és koalícióra léptem Netanjahuval, de a márciusi választásokon Gideon Szaár pártjának megjelenésével várhatóan nem lesz többet kormánya, történelmi küldetésem teljesítettem, helyreáll a “normalitás” Izraelben.
  4. Ha megint elfogadom a Likud nyilvánvalóan szintén bármikor megszeghető újabb ígéreteit, kilép a képviselők egy része a pártból, ha jól számolom, öten már be is jelentették, így még jobban oszlásnak indul a párt.

Beadom a derekam, mert:

  1. Netanjahu annyira felőrölte a Kék-Fehér hitelességét, hogy a márciusi választásokon az se biztos, hogy bejutunk a kneszetbe, ezzel elodázom a véget, s ki tudja, mi történik addig, talán megmenekülünk. Aki időt nyer, életet nyer.
  2. Jogászok hadával körbebástyázom az új megállapodást, ezt nem fogja tudni megszegni, most majd összeszedjük magunkat.
  3. Kormányfő már úgyse leszek – hacsak isteni csoda nem történik –, de így legalább védelmi miniszterként tovább szolgálhatom hazámat.
  4. Nem hagyhatom el a süllyedő hajót a korona-válság kellős közepén, nélkülem még vadabb döntések születnének, mentem, ami menthető az ország érdekében, ahogy eddig is tettem.

Ha én Ganz lehetnék...

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.