Segélyvonal új bevándorlóknak

Férfi utazik a Tel-Aviv–Haifa Binal vonaton 2020. október 24-én - Fotó: Bea Bar Kallos

A Bevándorlási Minisztérium új, mentális segítséget vezet be az új bevándorlók számára – írja a Jerusalem Post.

A világjárvány hatására jelentősen megnőtt a mentális egészséggel kapcsolatos problémák száma az új bevándorlók között, ennek enyhítésére hoz létre egy forródrótot a minisztérium, amely munkanapokon napi öt órán át érhető el.

A Bevándorlási és Integrációs Minisztérium kedden indította el az új bevándorlók mentális egészségét támogató segélyvonalat a rászorulók megsegítésére. A segélyvonal a hét öt napján napi öt órában érhető el délután 4 és este 9 között, ahol mentálhigiénés szakemberek fogadják a hívásokat. Az ingyenes szolgáltatás angol, orosz, amhara, francia és spanyol nyelven érhető el.

Az új szolgáltatást a Covid19 egészségügyi krízisének enyhítésére hozták létre, amely a járvány miatti gazdasági válság, munkanélküliség elsősorban a biztos háttér nélkül élő új bevándorlókat sújtja a legjobban, elvágva őket külföldön élő szeretteiktől.

“A járvány kitörésének kezdete óta rendkívüli arányban megnőtt a szorongásból, magányból és a koronavírus okozta nehézségekből fakadó mentális problémák száma” – nyilatkozta Pnina Tamano-Shata miniszterasszony az új kezdeményezés elindításakor. “Az érzelmi kihívások gyakran súlyosabbak az új bevándorlók körében, akik egy sor egyéb nehézséggel is szembe kell nézzenek, mint például a nyelvi akadályok, vagy egy új országban való letelepedés. Azért hoztuk létre ezt a segélyvonalat, hogy a bevándorlási kosár anyagi és egyéb támogatása mellé egy olyan segélyhívó jöjjön létre, amely a mentális egészség megőrzésében nyújt segítséget” – tette hozzá.

“Bár a minisztérium már működtet egy programot, amely azoknak az új bevándorlóknak nyújt segítséget, akik valamilyen mentális nehézséggel küzdenek, a jelen helyzet – amit a koronavírus megjelenése okozott – egyértelművé tette, hogy meg kell erősítenünk ezt a szolgáltatást. A problémák mélyebbek, különösen az elszigetelődés, az információhiány miatt” – nyilatkozta Orna Yosef szociális munkás, a minisztérium alkalmazottja, a segélyvonal egyik létrehozója. “Azok az új bevándorlók, akik család nélkül érkeztek, egyedülállók, egyedülálló szülők, azok, akik nemrég érkeztek és még nem alakultak ki az új szociális kapcsolataik, ők a leginkább sújtottak, csakúgy mint azok, akiknek nem volt stabil munkahelye a válság előtt. Ezek a kihívások, és a bevándorlással járó mentális megterhelés már korábban is jelen voltak a különböző bevándorló csoportokban. Azt szeretnénk, hogy bármely bevándorló, aki úgy érzi hogy szorong, stresszes, az tudja, hogy felhívhatja ezt a vonalat és mi segítünk. Szükség esetén úgynevezett follow up hívásokra is van lehetőség, és amennyiben szükséges, segítünk a megfelelő szakemberhez eljutniuk.”

Liami Lawrence, a Keep Olim nevű új bevándorlókat támogató civilszervezet vezetője csalódottságának adott hangot, mivel véleménye szerint az állami segítség és a felvázolt program a mentális problémákkal küzdő bevándorlóknak “túl kevés és erősen megkésett”. Lawrence elmondása szerint az elmúlt hetekben nem győzte fogandi a bevándorlók hívásait, akik a legkülönfélébb problémákkal keresték fel. A szervezete heti 120 embernek nyújt jelenleg konzultációs segítséget, amelyet a 60 fős önkéntes tanácsadó hálózat segíti. A Keep Olim 350 krízishelyzetben nyújtott segítséget az elmúlt négy évben, hamarosan pedig 24 órás segélyvonal beindítását tervezik, amely az új bevándorlók számára több nyelven is elérhető lesz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.