Izraelnek magyar miniszterelnöke lesz?

Három pártelnöknek is magyar ajkú szülei voltak

Fotó: Shutterstock

A Mezőkovácsházán született Malka ugyanabban a házban bujkált Pesten, mint Tamás szülei. Deportálták, de túlélte. Fia Izrael vezérkari főnöke lett, ma hadügyminiszter. Ősszel automatikusan Izrael következő (ügyvezető) miniszterelnöke lesz, ha a három hét múlva esedékes választások eredményei patthelyzetet teremtenek.

Tamás Izrael igazságügyi minisztere volt. Apját a pesti gettóból deportálták, majd meggyilkolták. Anyjával Wallenbergnek köszönhetik életüket. Fia, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, ma jó eséllyel küzd azért, hogy a választások után Izrael miniszterelnöke legyen.

Zsuzsa egy tel-avivi kórház ápolónője. Kolozsvári születésű apja tízezrek életét mentette meg a nácik és nyilasok kezéből. Izraeli zsidók uszítása után („Kollaboráns!” – kiáltották) izraeli zsidó gyilkolta meg – Izraelben.

Zsuzsa lánya, Ben Gurion és Rabin pártjának feltámasztója is Izrael miniszterelnöke lesz majd egyszer, ha van igazság a földön. Mindenki “meglássa”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.