A Moszad titkos oltási akciója

A kép illusztráció - Fotó: képernyőkép

A Moszad követeinek százai érkeztek nemrég a világ minden részéről Izraelbe családjaikkal, hogy beoltassák magukat a koronavírus ellen – közölte a Maariv. A küldöttek egy része már visszatért a célországokba, míg mások még mindig Izraelben vannak – egy részük a második dózisra vár.

A Moszad vezetője, Yossi Cohen volt az, aki szorgalmazta az oltási akció végrehajtását. A Moszadért felelős Miniszterelnökség nem volt hajlandó kommentálni az ügyet. A Sabak szóvivője sem reagált érdemben a kérdésre, és elkerülte a hivatalos válaszadást.

Esther Hayut, a Legfelsőbb Bíróság elnöke pénteken – többek között – ezzel a kérdéssel is foglalkozott, és tudni akarta a külföldön tartózkodó és még be nem oltott izraeliek számát. Hayut követelte, hogy „gyűjtsenek adatokat a külföldi képviseleteken rekedt izraeliek számáról. Ez az első dolog, amit az államnak meg kellett volna tennie. Arra számítanánk, hogy ilyen adatokat kapunk az államtól.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMaariv