Hatalmas robbanás történt egy ramlai rakétamotorgyárban

A robbanás pillanata

Hatalmas robbanás történt ma (szerdán) reggel egy kísérlet során a ramlai Tomer gyárban, amely rakétamotorokat állít elő. Egyelőre úgy tudni, hogy a robbanásban nem voltak sérültek. A közelben tartózkodó szemtanúk szerint egy nagy tűzgombát láttak a robbanás területén, többen dokumentálták a történteket.

A gyár rutinkísérletet hajtott végre, és a robbanást valószínűleg a kísérletért felelős személy hibája okozta, aki rosszul mérte fel a várható reakció intenzitását. A biztonsági erők szakemberei és a vállalat vezető tisztviselői vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy mi vezetett a kísérlet meghibásodásához, és hogy az az iránymutatások szerint történt-e.

A Tomer egy kormányzati biztonsági vállalat, amely rakétamotor-rendszereket fejleszt és gyárt az izraeli hadsereg és a védelmi létesítmények számára, többek között az Arrow rakétaprojekt és az Ofek műholdas projekt részeként.

A Tomer vállalat közölte: “Ez egy kontroll alatt lévő, szokatlan események nélküli kísérlet volt.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.