Szíriából kilőtt rakéta robbant fel a Negevben; a légierő válaszcsapást mért

Ma éjjel (csütörtökön) Szíriából Izrael irányába indított légvédelmi rakéta csapódott be a Negev sivatagban. Válaszul a légierő megtámadta a rakétakilövő állást, amelyből a rakétát indították, valamint más légvédelmi rakétaegységeket Szíria térségében.

A szíriai jelentések szerint az izraeli légierő nem sokkal éjjel 01:30 után több célpontot is támadott Damaszkusz térségében, melyre válaszul több föld-levegő rakétát lőttek, amelyek közül az egyik beszivárgott Izrael területére. Az IDF szóvivője szerint “a légierő gépeire kilőtt rakéta – valószínűleg SA5-ös modell volt, amelynek több száz kilométeres a hatótávolsága – beszivárgott Izrael területére. A rakéta a beduin diaszpórában nyílt területen landolt. Ez nem szándékos támadás volt.”

A rakétát 01:40 körül indították, ami aktiválta a légiriadót a Dimona melletti Abu Karinatban, valamint a Negevben található beduin diaszpórában. A robbanások visszhangja nagy területeken hallatszott a Negevtől Jeruzsálemig és Modiinig.

A szíriai hadsereg egyik forrása a Sana állami szíriai hírügynökségnek elmondta, hogy az izraeli légierő válaszul a Golán-fennsíkról Damaszkuszhoz közeli célpontokat támadott. A forrás szerint a légvédelmi rendszerek aktiválódtak, és sikeresen elfogták a rakéták nagy részét. A jelentés szerint négy szír katona megsebesült egy Damaszkusztól délre történt támadásban, amely kárt is okozott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.