Arab izraeli professzornőt neveztek ki a jeruzsálemi Héber Egyetem alelnöki posztjára

Mona Khoury-Kassbari professzornő - Fotó: YouTube

Izrael és a világ egyik legrangosabb egyetemének alelnökévé nevezték ki professzor Mona Khoury-Kassbarit, aki ebben a tisztségében a stratégiai döntésekért és a sokszínűségért lesz felelős.

Khoury-Kassabri professzor tisztségéhez tartoznak majd az olyan projektek, mint például az oktatás összehangolása a koronavírus járvány időszakában felmerülő kihívásokhoz, az egyetemnek a társadalmi, a gazdasági és a környezetvédelmi kérdésekben való befolyásának növelése, valamint az intészménynek az ország hat pontján található kampuszai közötti kapcsolattarás elősegítése.

Ezen kívül Khoury-Kassabri professzor feladata lesz a társadalmi sokféleség beillesztése az egyetem oktatói és hallgatói szervezetébe, különös tekintettel azokra a csoportokra, amelyek jelenleg nincsenek megfelelően képviselve a tudományos életben, így például az ultraortodox közösség tagjai, az arab-, az etióp izraeliek, az első generációs értelmiségiek, valamint a fogyatékossággal élő emberek.

Ez az első alkalom az egyetem történetében, hogy az izraeli arab szektor női képviselője kerül az intézmény alelnöki pozíciójába. Khoury-Kassabri, aki korábban három diplomát szerzett a jeruzsálemi egyetemen, jelenleg a szociális munka tanszék dékánja.

A jeruzsálemi egyetemmel egyidőben a Tel-Avivi Egyetem is kinevezett a napokban egyenlőségért és társadalmi sokszínűségért felelős vezetőt. Ott Neta Ziv professzor, az egyetem jogi tanszékének vezetője tölti majd be ezt a tisztséget.

A két egyetem ezzel a kinevezéssel csatlakozik a Weizmann Intézet kezdeményezéséhez, ahol már másfél évvel ezelőtt kinevezték Dr. Meital Iran-Yonamát olyan akadámiai tanácsadónak, akinek fő feladata a nemek- és a sokszínűség képviseletének, valamint a stratégiai fejlesztéseknek az előmozdítása a tudományos intézeten belül.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁShttps://www.themarker.com/news/education/.premium-1.9755636