Más lesz a Lapid-Orbán kapcsolat?

A magyar Nemzeti Bank elnöke Izraelt is példaként említette, amelynek a gazdasági modellje alkalmas lehet arra, hogy a magyar politika kövesse. Van ennek alapja? Az elmúlt két, költségvetés nélküli évet példának lehet tekinteni?

Ha Lapidnak sikerül Bennettel kormányt alakítania, nem az ideológiai, konfliktusos kérdések lesznek először a terítéken, hanem az olyan elsődleges gazdasági, társadalmi és szociális problémák, mint az egészségügy, a lakáshelyzet és az oktatásügy, melyek javításra várnak, valamint a társadalmi különbségek növekedésének megállítása.

A várhatóan megalakuló új izraeli kormánynak három magyar vonatkozása is van, legfőképpen Jair Lapid személyében, aki – finoman fogalmazva – nincs a legjobb véleménnyel a magyar kormány egyes lépéseiről, az ottani antiszemitizmusról (“a Horthy-korszak sem a kedvence”). Akkor a Lapid-kormány kapcsolata nem lesz olyan rózsás, mint a Netanjahu-Orbán kapcsolat? Viszont a magyar zsidó diaszpóra értőbb fülekre találhat?

Jair Lapid és Politzer Maymon Krisztina egy demokrácia melletti tüntetésen 2020 augusztusában – Fotó: Izraelinfo

Mi a különbség Netanjahu és Lapid között, hisz mindkettőjüknek szüksége van a szélsőjobboldal és az izraeli arabok támogatására?

- Hirdetés -

Politzer Maymon Krisztina munkatársunk a Klubrádió Eurozóna című műsorában beszélgetett ezekről a kérdésekről Zentai Péterrel.

Klubrádió mikrofon Izraelinfo1

Szerinted mi lesz? Szavazz!

Szavazás eredménye

Betöltés ... Betöltés ...
- Hirdetés -