Szíriáról és Ukrajnáról egyeztetett Putyin és Netanjahu

Nemzetközi kérdésekről tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, különös hangsúlyt fektetve a szíriai rendezés problematikájára – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Az izraeli kezdeményezésre létrejött eszmecsere során Netanjahu tájékoztatta Putyint “az izraeli fél Kijev képviselőivel való kapcsolatfelvételeiről”.

A két vezető a moszkvai tájékoztatás szerint megvitatta a kétoldalú együttműködést és kifejezte készségét a kereskedelmi és gazdasági kooperáció felélénkítésére, valamint arra, hogy a közeljövőben ismét összeüljön a kormányközi bizottság.

Putyin és Netanjahu kölcsönösen felköszöntötte egymást a második világháborúban aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.