Az osztrák kormány elítélte az Izrael elleni palesztin rakétatámadásokat

Sebastian Kurz és Benjamin Netanjahu - Fotó: Kobi Gideon / GPO

Az osztrák kormány elítélte az Izrael elleni palesztin rakétatámadásokat, a szolidaritás jeléül pénteken mind a kancelláriahivatal, mind a külügyminisztérium bécsi épületénél kifeszítették az izraeli zászlót.

Sebastian Kurz kancellár kijelentette: “A leghatározottabban elítélem a Gázai övezetből napok óta tartó Izrael elleni támadásokat. Izraelnek joga van megvédeni önmagát. Kifeszítettük az izraeli zászlót, hogy teljes szolidaritásunkat fejezzük ki azon nők, gyerekek és férfiak mellett, akiknek Izraelben naponta légvédelmi bunkerekben kell menedéket keresniük.”

Alexander Schallenberg külügyminiszter hangsúlyozta: “A Hamász és egyéb terrorszervezetek által a Gázai övezetből Izraelre ezerszám kilőtt rakétákra nincs mentség és jogalap. Elkötelezetten kiállunk Izrael biztonsága mellett. Az izraeli zsidó és arab polgárokat ért támadások képei mélyen megráztak, azonnal meg kell állítani az ilyenfajta erőszakkitöréseket. Ausztria teljes mértékben Izrael mögött áll, ezért lobog az izraeli zászló épületeinken.”

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfőn kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsapások voltak a palesztinok és az izraeli biztonságiak között az al-Aksza mecsetnél. Az izraeli sajtó közlése szerint csak csütörtök éjjel 190 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael felé, míg az izraeli hadsereg mintegy ezer lövedéket indított az övezetben található célpontokra.

- Hirdetés -