Hogyan szerezzünk magyar védettségi igazolványt, hogy karanténmentesen utazhassunk Magyarországra?

Erre május 21-től lesz lehetőség. A nagykövetség útmutatását itt lehet elolvasni.

A magyar védettségi igazolványhoz a kérelmet május 21-től (péntektől) Magyarországon személyesen (kormányablakban), vagy külföldről elektronikus módon (ügyfélkapun keresztül) lehet benyújtani.

A kérelemhez csatolni kell az angol nyelvű izraeli oltási igazolványt (az izraeli egészségügyi minisztérium, vagy a saját kupat holim honlapjáról letölthető a kettős- angol-héber igazolás). Héber nyelvű oltási igazolványhoz hiteles magyar fordítás szükséges.

Az igazolványt 15 napon belül kiállítják, és ennek birtokában karanténmentesen utazhatunk be Magyarországra. Sőt, ettől kezdve azonnal, karanténmentesen utazhat be Magyarországra, aki online már megigényelte az igazolványt, és ezt igazolni tudja, vagy ha beutazás célja az igénylés (amelyet a belépés után legkésőbb 2. munkanapon be kell nyújtani).

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.