Eden Alene sikeres volt: Izrael a 2021-es Eurovízió döntőjében

Eden Alene - Fotó: képernyőkép / YouTube

Kedd éjszaka a Set Me Free dal dinamikus – és hamis hangoktól sem mentes – előadása után a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében Eden Alene biztosította Izrael helyét a verseny döntőjében, amelyre szombaton kerül sor Rotterdamban.

Ez sorozatban a hatodik alkalom, hogy Izrael fellép a verseny döntőjében.

Alene, akinek a fogadási irodák szerint csekély esélye volt a döntőbe jutásra, Izrael elleni világméretű kritikával lépett színpadra a “Falak őrzője” nevű Gázai hadművelet miatt.

“Nagyon boldog és izgatott vagyok” – mondta Alene a döntőbejutás után. “Köszönöm mindenkinek a támogatást az ország ilyen érzékeny és összetett időszakában. Örömmel tölt el, hogy büszkeséget hozhatok Izraelnek, és izraeli zászlóval állhatok a világ legnagyobb színpadán – ez számomra az igazi eredmény. Izrael a lehető legpozitívabb módon szerepel a világtérképen, és ezért büszke és hálás vagyok. Mindent megteszek, hogy büszkeséggel töltsem el az országot az elkövetkező szombati döntőben is. Nagy ölelés mindenkinek.”

A verseny döntőjére május 22-én, szombaton kerül sor, 26 ország – 20 döntős, a verseny öt alapítója (Olaszország, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Spanyolország), valamint a házigazda Hollandia, a 2019-es Izraelben megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál győztese – részvételével.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.