Izraeli szakaszgyőzelem a Giro-n!

Nem kellett az izgalomtól lerágni a körmöm a Giro d’Italia 4. szakasza óta. Akkor Alessandro De Marchi az Israel Start-up Nation (ISN) kerékpárosa húzhatta fel az összetett versenyben vezetőnek járó rózsaszín trikót. Nem sokáig tudta őrizni az izraeli csapat ezt a pozíciót, és azóta nyugodtan nézhettem a világ egyik legfontosabb kerékpárversenyét. 

Tegnap a 17. szakasz végre izgalmakat hozott. 

Daniel Martin az ISN ír versenyzője szinte a rajt óta szökésben volt egy 20 fős gruppal. Kicsit aggódtam érte, mert csapattársai nem szöktek vele. Így sokkal nehezebb! Már az első emelkedőn szétszakadt a élcsapat. Dan nem volt a lemaradók között…

A második, a keményebbik kapaszkodón Dan korán az élre állt, félő volt, hogy a kétpercnyi előnye nem lesz elég. Különösen mikor az összetett győzelemért harcolók csoportjában Simon Yeats robbantott…

Dan előnye előttük méterről méterre fogyott…

Az utolsó kilométernél már csak 30 másodperc maradt…

Joao Almeidának még maradt ereje hajrázni…

Nagyon – 9 másodpercnyire – megközelítette az Israel Start-up Nation versenyzőjét…

Az utolsó métereken dőlt el…

Közel öt óra bringázás, két extra-kategóriás emelkedő után végre Daniel Martin kerekezett át először a célvonalon!

A 35 éves hegyi-menő az összetett versenybe már nem szólhat bele a korábbi etapokon összeszedett hátránya miatt, de ez a szakasz nagyon komoly trófea az izraeli csapatnak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.