Izraeli szakaszgyőzelem a Giro-n!

Nem kellett az izgalomtól lerágni a körmöm a Giro d’Italia 4. szakasza óta. Akkor Alessandro De Marchi az Israel Start-up Nation (ISN) kerékpárosa húzhatta fel az összetett versenyben vezetőnek járó rózsaszín trikót. Nem sokáig tudta őrizni az izraeli csapat ezt a pozíciót, és azóta nyugodtan nézhettem a világ egyik legfontosabb kerékpárversenyét. 

Tegnap a 17. szakasz végre izgalmakat hozott. 

Daniel Martin az ISN ír versenyzője szinte a rajt óta szökésben volt egy 20 fős gruppal. Kicsit aggódtam érte, mert csapattársai nem szöktek vele. Így sokkal nehezebb! Már az első emelkedőn szétszakadt a élcsapat. Dan nem volt a lemaradók között…

A második, a keményebbik kapaszkodón Dan korán az élre állt, félő volt, hogy a kétpercnyi előnye nem lesz elég. Különösen mikor az összetett győzelemért harcolók csoportjában Simon Yeats robbantott…

- Hirdetés -

Dan előnye előttük méterről méterre fogyott…

Az utolsó kilométernél már csak 30 másodperc maradt…

Joao Almeidának még maradt ereje hajrázni…

Nagyon – 9 másodpercnyire – megközelítette az Israel Start-up Nation versenyzőjét…

Az utolsó métereken dőlt el…

Közel öt óra bringázás, két extra-kategóriás emelkedő után végre Daniel Martin kerekezett át először a célvonalon!

A 35 éves hegyi-menő az összetett versenybe már nem szólhat bele a korábbi etapokon összeszedett hátránya miatt, de ez a szakasz nagyon komoly trófea az izraeli csapatnak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.