Hetedhét ajánlat – egy este

Fotó: Shutterstock

A zenebarátok aszerint rangsorolják a világ városait, hogy hány koncert közül tudsz választani, ha este bulizhatnékod támad.

Vegyünk egy tel-avivi estét: június 3. csütörtök.

Minden korosztályra és minden ízlésre találtam valami hallgathatót.

A theZone biztos tipp. Aznap a Radio Luna zenekar játszik ott. Az énekes Mexikóban született, a dalok spanyolul szólnak. A többiek meg – ahogy az Izraelben megszokott – a világ különböző pontjain született muzsikusok. A végeredmény meg rock is, hip-hop is, etno-pop is orientális és latin gyökerekkel, nagyon magas szinten.

Ugrabugrálós estét ígér.

Ha izraeli multikulti zenei világ görög szelete izgatóbb lenne, akkor irány Jaffo! 

A Kelet-Nyugat Háza biztos irányzék, ha valaki jobban szereti az autentikus népzenét a divatos crossovernél. Yaron Peer tarka népzenei repertoárjából társaival a görög gyökerű zsidóság dalaiból válogat majd, forrósítva így a gyönyörű jaffói házat.

Vagy inkább egy csendes jazzclub legyen a Carmel piac szomszédságában? A Beit Haamudinra gondolok, ahol szinte minden este bele lehet kóstolni az izraeli jazzbe.

A választott napon az Erez Barnoy 4tet játszik majd. Fiatal, saját hangját kereső, lendületes formációt látok a videón. 

Jó választás lehet!

Nagyot ugrunk. Punkos stage diving lesz.

40 Ramones szám, 9 előadó, egy este. A Levontin 7 pincéjébe leereszkedve. A punk korszak ikonjának, a Ramones zenekarnak tisztelgő este is egy alternatíva aznapra.

Ha egy kicsit lágyabb nosztalgiára volna igény, arra is van tippem: Adina E -Adina Even Zohar smooth jazzes sanzonos világa.

Új lemeze rockikonok slágerjaira írott feldolgozásokat tartalmaz. David Bowie, Arctic Monkeys, Audioslave, Linkin Park dalok, de a tőle megszokott lágy dallamosságra helyezve a hangsúlyt. A helyszín csak egy cím: Shoken 27.

A Florentin déli csücskében a Hagarin nevű kis rockkocsmában a The Dodies nyomja majd. Persze hogy rock.

Ha pedig villany zenére lenne igény: a Gagagarinban Psycho Myco Space Odessey az alter-trance kedvelőinek.

Biztos, hogy több jó buli kimaradt a szórásból, de azért ezzel már neki lehet menni a csütörtök éjszakának Tel-Avivban, június 3-án.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.