Tel-Aviv állatvilága: az ipari macska

Grafika: Silló Sándor

Az amatőr zoológus bárhová téved, talál valamit, amivel az állatvilágról szerzett tapasztalatainkat gazdagíthatja. Egy üzemben jártam, és a gépolajmocsoktól fekete gépszörnyek dzsungelében egy új állatfajt fedeztem fel: az ipari macskát (felis silvestris industrialis).

Ez a lény a házimacska és az olajos géptörlőrongy kereszteződéséből született. A gépterem padlóján fekve gyakran koszos rongynak álcázza magát, de az ember közeledésére a házimacska hangjára emlékeztető, rekedt nyervogással elszalad, és egy eszterga alatt keres menedéket. Szőrre emlékeztető kültakaróját gépolaj borítja, ezért az eredeti színe nem állapítható meg. A gépek eldugott szegleteiben lakik. Tápláléka az ipari egér (mus indistrialis) és a gyári patkány (ratus factoricus). Az ipari objektumokban nagy számban található, de nem társas lény.

Élőhelyén tilos fényképezni, ezért megpróbáltam lerajzolni.

Grafika: Silló Sándor

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.