Bennett miniszterelnök meghosszabbította a Sabak vezetőjének megbízatását

Bennett miniszterelnök első munkaértekezlete Nadav Argamannal, a Sabak vezetőjével, 2021. június 15. - Fotó: Haim Tzach / GPO

Naftali Bennett miniszterelnök ma (kedden) egy hónappal, októberig kérte Nadav Argamannak, a Sabak vezetője megbízatásának meghosszabbítását. Argaman hivatali idejét az elmúlt évben időről időre meghosszabbították a politikai válság és az átmeneti kormány idején a magas rangú tisztviselők kinevezésének nehézségei miatt. Kettejük munkabeszélésére a jeruzsálemi Miniszterelnöki Hivatalban került sor, Bennett hivatalba lépése óta először.

Bennett nevében arról számoltak be, hogy a Sabak vezetője hírszerzési áttekintést nyújtott be a szolgálat irányítása alatt álló különböző színterekről.

Körülbelül két hónappal ezelőtt – nyugdíjazása előtt néhány héttel, hivatalba lépése után öt évvel – Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök néhány hónappal meghosszabbította Argaman megbízatását.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.