A világ legapróbb technológiai eszközét alkották meg izraeli kutatók

A világ legapróbb, mindössze kétatomnyi vastagságú technológiai eszköze

A Tel-Avivi Egyetem kutatói szerint komoly áttörést jelent, hogy az eddiginél jóval kisebb struktúrát alkottak meg.

A világ legapróbb, mindössze kétatomnyi vastagságú technológiai eszközét alkották meg izraeli kutatók. A Tel Avivi Egyetem (TAU) kutatói szerint az új technológia lehetővé teszi az információ tárolását a tudomány által ismert legvékonyabb egységben, a természet legstabilabb és leginertebb (környezetével kémiai reakcióba nem lépő) anyagaiban.

Science című tudományos lapban közölt tanulmány szerint a szakértők a jövőbeli elektromos eszközöket kívánják fejleszteni sűrűség, sebesség, energiahasználat és hatékonyság tekintetében.

A jelenlegi innovatív eszközök apró kristályokból állnak, amelyek nagyjából mindössze egymillió atomból épülnek fel, és nagyjából százatomnyi szélesek, hosszúak és vastagok.

A technológiai áttörésnek köszönhetően a tudósok most először lehetnek képesek a kristályos eszközök vastagságát csupán kétatomnyira csökkenteni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.