Bejelentették az izraeli agrárpiac azonnali reformját

Avokádó Dél-Amerikából, tojás Törökországból: Képes lesz-e Liberman csökkenteni az árakat?

A pénzügy- és mezőgazdasági miniszterek ma (szerdán) jelentős reformot jelentettek be a mezőgazdaság területén: a gyümölcsök, zöldségek és tojások behozatalára vonatkozó vámok jelentős és azonnali csökkentését a fogyasztó költségeinek csökkentése érdekében. Ugyanakkor az állam kiterjedt támogatásokat fog biztosítani a mezőgazdasági termelőknek és baromfitenyésztőknek. A mezőgazdasági szervezetek határozottan ellenzik azokat a lépéseket, amelyeket velük való megállapodás nélkül jelentettek be, és heves küzdelmet szándékoznak folytatni ellene. 

Az Avigdor Liberman pénzügyminiszter és Oded Forer agrárminiszter által kezdeményezett lépések várhatóan a tojás, valamint egyes gyümölcsök és zöldségek, köztük az ananász, avokádó, guava, fokhagyma és füge vámjának azonnali csökkenését eredményezi. Más termékekre vonatkozó vámokat fokozatosan fogják csökkenteni. A Pénzügyminisztérium és a Mezőgazdasági Minisztérium szerint a reform teljes végrehajtása családonként évi 840 sékel megtakarítást eredményez. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.