3 izraeli egyetem került a 100 legjobb közé!

A Jeruzsálemi Héber Egyetem Edmond Safra kampuszának (Givat Ram) bejárati tere - Fotó: Wikipedia

A világ egyik legfontosabb egyetemi ranglistájára, az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistáján több izraeli egyetem is szerepel. A Shanghai Rating a világ 2000 felsőoktatási intézményét rangsorolja kutatás, publikációk, Nobel-díjak és további szempontok szerint. A Jeruzsálemi Héber Egyetem a 90. helyre került , a Weizmann Intézet a 92. és a Technion 94. helyet szerezte meg. Mindegyik intézmény jobb helyet kapott az eddigi évekhez képest.

2013 után először került egyszerre három izraeli egyetem ebbe a tekintélyes rangsorba, emlékeztet a Ynet vasárnapi cikke itt.

További izraeli egyetemeknek sincs szégyenkezni valójuk: a 150-200 közötti rangsorba került a Tel-Avivi Egyetem, a Bar Ilan Egyetem és a Beer Sheva Egyetem a 401-500, A Haifai Egyetem pedig az 501-600 között van a világranglistán.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem – Fotó: Wikipedia

A sorrend élén nincs változás az elmúlt évekhez képest: az első három között továbbra is a Harvard (USA), a Stanford (USA) és Cambridge (Anglia) szerepel. Ezt az indexet 2003 óta a kínai Jiao Tong Egyetem állította össze, és az egyik legmegbízhatóbbnak tekintik a tudományos életben.

Az egyetemek tervezési és költségvetési bizottságának elnöke, Jaffa Zilberschutz professzor a következőket nyilatkozta a jó hírre a Ynet hírportálnak: „A kutatási infrastruktúrák széles körű támogatása, az intézményekben folyó kutatás előmozdítása, valamint az odafigyelés az emberi erőforrások fejlesztésére lehetővé tették a kutatók számára, hogy kiemelkedőek legyenek, és lenyűgöző eredményeket érjenek el. Büszke vagyok kutatóinkra és az otthonukként működő dicsőséges intézményekre.

Az Izraelinfo is ezúton gratulál a nagyszerű eredményhez! Tanulni, tanulni, tanulni!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.