Elképesztő: Mark Malyar világrekorddal aranyérmes a paralimpiai játékokon

Mark Mellier

Hatalmas teljesítmény: Az izraeli úszó 2:29.01 perces eredménnyel megdöntötte a világrekordot a 200 méteres vegyes döntőben. Malyar lemaradt az első 150 méteren, de aztán felgyorsult, hátrahagyta versenytársait – és Iyad Shelby után Izrael második aranyérmét hozta a játékokon.

A paralimpiai játékok izraeli úszócsapata a világ egyik legjobbja – és ez nem túlzás. Az arab Iyad Shelby nyitónapon szerzett aranya után Mark Malyar ma (pénteken) folytatta a lendületet, és ő is aranyérmet szerzett a 200 méteres egyéni vegyesen, SM7-es rokkantsági fokozattal.

Iyad Shelby az arannyal

Malyar lemaradt az első 150 méteren, de aztán ráhajtott, és beelőzte a versenytársait. Új, őrületes világrekorddal fejezte be a versenyt – 2:29.01 perc. Ezzel megdöntötte a selejtezőn kizárt ukrán Jevgenyij Bodeiko 2:30.72 perces világrekordját, míg az ezüstérmet egy másik ukrán, Andrej Torsov 2:29.99 perccel, a bronzérmet pedig a kolumbiai Daniel Carlos Sereno szerezte meg 2:31.58 perces eredménnyel.

Malyar még nem fejezte be a versenyt – négy további versenyszám vár rá, és további érmeket hozhat. Az aranyéremért a sportoló félmillió sekeles pénzbeli támogatást kap a Kulturális és Sportminisztériumtól. A további futamokon reméljük, hogy tovább gazdagítja bankszámláját.

Hili Tropper kulturális és sportminiszter köszöntötte: “Óriási világrekordot ért el Mark Malyar a csodálatos úszásával, ami ismét nagy büszkeséggel tölt el mindannyiunkat. Újabb aranyérem Izraelnek és egy újabb egyedülálló tehetség és nagy szellem győzelme.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet