Mika Almog, Simon Peresz unokája üzent Netanjahunak

Netanjahu úr, nem félek tőled. Nem félünk tőled. Csak elegünk van belőled.

Nem vagyunk hajlandók tovább olyan hatalom alatt élni, amely egymás elleni gyűlöletre késztet minket minden ok nélkül. Nem vagyunk hajlandók tovább olyan hatalom alatt élni, amely kiüresíti a demokráciánkat, amit egy olyan gyakorlott zsarnok vezet lelkesen, aki támadja az őreinket, akiknek az a feladatuk, hogy őrizzék a hatalom és az uralom korlátait.

A következőt fogjuk tenni: április 9-én eltakarítunk téged a hatalomból. Te pedig a következőt fogod tenni addig: felszabadítod az utolsó korlátaidat, ismerünk téged. Semmitől sem fogsz visszariadni a hatalomban maradásod érdekében.

Gyere Bibi, hozd mindezt. Hozd a rasszizmusod, a gyűlöleted, a riogatásaidat. Gyere. Használd ki, oszd meg, verj át, hazudj, uszíts. Ismerjük az összes módszereidet.

Amikor megkérdezik tőled, miért nincs elsősegélynyújtó-hely Kirját Smónéban, feleld azt, hogy untatunk téged. Amikor megkérdezik tőled, miért esnek rakéták Izraelre, mond azt nekünk, hogy „keményen visszavágtunk”. Újra. Meséld ezt a Gáza melletti anyáknak és apáknak. Mit gondolsz, kit versz át?

Gyere, használd ki a maradék idődet arra, amit a legjobban csinálsz. Állj fel minden létező pódiumra, mutasd be a híres retorikai képességedet, hogy újra elmeséld nekünk, hogy egyrészt soha nem volt jobb a helyzetünk, másrészt mindannyian meg fogunk halni. Csak te tudsz megmenteni minket.

Hallottunk. Eszünkbe sincs meghalni. És nem te fogsz megmenteni minket. Tíz éved volt, megbuktál. Romboltál. Egy centiméterrel sem vittél minket közelebb a valódi megoldáshoz.

És még nem szóltunk Kahanáról. Nem említettük a vádiratokat. Nem emlékeztettünk a tengeralattjárókra. Erősebbek vagyunk, mint gondolod. És sokkal okosabbak vagyunk. Kimerültünk.

Gyere, Bibi, gyere, meséld nekünk, hogy ez boszorkányüldözés, hogy kegyetlenül véredet ontják. Gyere, Bibi, gyere, húzd elő a teljes arzenált. Készen állunk.

És most, ahogy szereted, angolul.

(ugyanez angolul…) 3 perc 3 mp-től angolul. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.