Peszachi kezdeményezés: tartsunk egy tányért üresen az elraboltaknak, amíg vissza nem térnek

Üresen hagyunk egy tányért, amíg mindenki vissza nem tér – Fotó: PR
Üresen hagyunk egy tányért, amíg mindenki vissza nem tér – Fotó: PR

A Naaman izraeli márka csatlakozott az elraboltak családjaihoz, és egy különleges tevékenységet vezet, hogy felhívja a figyelmet a visszatérésükre. A lánc minden fiókjában vásárolni lehetett dedikált tányérokat sárga matricával és egy fontos üzenettel. Az adományokat a világban folytatott felvilágosító tevékenység folytatására fordítják.

Idén peszachkor 133 testvérünk lo beszeder (nincsenek rendben, nincsenek a széderen – לא בסדר). Még mindig embertelen körülmények között tartják őket a Hamasz fogságában, és nélkülük a szédert sem lehet a szokásos módon megtartani.

A peszach, a szabadság ünnepe előtt a Naaman konyhai és háztartási eszközöket forgalmazó márka csatlakozott az elraboltak családjaihoz, és egy különleges tevékenységet vezet, hogy felhívja a figyelmet a túszok hazahozatalára. Az akció részeként a márka minden fiókjában dedikált tányérokat kínál sárga matricával és egy fontos üzenettel: “Ezen a peszachon üresen hagyunk egy tányért, amíg mindenki vissza nem tér”.

Ezen a peszachon üresen hagyunk egy tányért, amíg mindenki vissza nem tér – Fotó: PR
Ezen a peszachon üresen hagyunk egy tányért, amíg mindenki vissza nem tér – Fotó: PR

A Naaman arra kéri vásárlóit, hogy adományozzanak, és jelképes összeg ellenében vásárolják meg az egyedi tányérokat a lánc valamennyi fiókjában, helyezzék el otthonukban az ünnepi étkezésnél, dokumentálják és osszák meg a terített asztalt a közösségi médiában, hogy felhívják a figyelmet az égető problémára. Ezen túlmenően, és a hálózat által az elraboltak családjainak nyújtott támogatás részeként Naaman minden egyes megvásárolt tányér után adományozni fog az elraboltak családjainak külföldi vezetők felé irányuló tájékoztatási tevékenységének folytatására.

Shelly Shem Tov, a még mindig Gázában fogvatartott Omar Shem Tov édesanyja azt mondta: “Évezredek óta emlékezünk a rabszolgaságból való szabadulásunkra, idén mindennél fontosabb, hogy emlékezzünk és ne felejtsünk. Az elrabolt családok nevében arra kérlek benneteket, hogy hagyjatok üres tányért az ünnepi asztalnál. Ebben az évben ez nemcsak a Haggada, hanem a mi valóságunk is.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.