Kochavi meglátogatta a gázai határon megölt mesterlövész családját

Aviv Kochavi vezérkari főnök ma (vasárnap) reggel meglátogatta Barel Hadaria Shmueli, a múlt héten a gázai határon meghalt mesterlövész családját. Shmueli szülei a katona sebesülése óta bírálják a hadsereget, és a hétvégén elutasították a hadsereg vizsgálatának következtetéseit.

Barel Hadaria Smueli z”l – Fotó: rendőrség

Naftali Bennett miniszterelnök tegnap este beszélt Kochavival és a Déli Parancsnokság magas rangú tisztjeivel, és közölte velük, hogy “teljes és abszolút mértékben” támogatja a hadsereg parancsnokait. Ezt annak a széles körű felháborodásnak a nyomán mondta, amely a kormányra és a hadseregre zúdult a tragikus kimenetelű incidenst követően. Bennett hozzátette, hogy Shmueli családtagjainak, akik élesen támadták őt, “mindent szabad”, de felszólította a politikusokat, hogy “ne nyúljanak az IDF-hez és parancsnokaihoz”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.