Dzseninben ért véget a hajtóvadászat: élve elfogták a börtönből megszökött utolsó két terroristát

A két szökött rab Dzseninben a letartóztatásuk után - Fotó: Sabak

A biztonsági erők vasárnap éjszaka letartóztatták a két szökött rabot Dzseninben. Ellenállás nélkül fogták el őket – két segítőjükkel együtt, körülbelül két héttel azután, hogy négy másik fogvatartottal együtt megszöktek a Gilboa börtönből. Az IDF harcosai körülvettek egy épületet a környéken, és bejelentették lakóinak, hogy adják meg magukat, Letartóztatásukat követően lövöldözés kezdődött a palesztinok, valamint a helyszínen tartózkodó IDF erők és a rendőrök között, az incidensben nem voltak áldozatok.

A Júdea és Szamária hadosztály parancsnoka irányította az érzékeny műveletet, amely magában foglalt egy megtévesztő akciót és az IDF speciális technológiai egységét. A menekülttáborban nyíltan fellépő erők terelték el a figyelmet a város másik részéről, ahol a rendőrség különleges egysége (Jamam) és a Sabak csapatai titokban és sértetlenül letartóztatták a két terroristát – akik felemelt kézzel léptek ki a város keleti részén található épületből. A rendőrség parancsnoka: “Sikerült bezárnunk a kört.”

A nagy erőkkel, nyíltan fellépő izraeli biztonságiak éjszaka egy óra körül léptek be a fegyveresekkel teli, erőszakos és forró területnek számító menekülttáborba, hogy egy olyan akciót szimuláljanak, amely a haderőre összpontosítja a figyelmet – és nem a hadsereg szökött terroristák elfogására irányuló titkos műveletére.

Az akció végén az izraeli katonák sértetlenül hagyták el a helyszínt.

A letartóztatás pillanata Dzseninben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.