Szörnyű baleset történt Észak-Galileában, 5 halálos áldozat

Öt ember vesztette életét, köztük egy édesanya és három gyermeke, valamint a busz sofőrje egy autóbusz és egy személyautó ütközésekor szerda este Észak-Galileában, a 89-es úton. Közel 50-en megsebesültek, köztük hárman súlyosan a tragikus közlekedési balesetben.

Aser Bassonnak (76), a buszvezetőnek korábban 51 szabálysértési bírsága volt a közszolgálati rádió szerint. A Maalot-Tarsiha városban lakó Ben-Eli családot érte a tragédia a Hurfeis városka mellett történt ütközésben. A szintén súlyosan sérült, s mesterséges kómájából felébresztett édesapával, Reuvennel csütörtök reggel közölték, hogy elvesztette feleségét Morant (35), valamint három gyermekét, Liamot (15), Dekelt (11) és Annaelt (5).

A busz vezetője a szemtanúk szerint – egyelőre ismeretlen okból – letért sávjából, összeütközött több közelében haladó járművel, és többször megfordult tengelye körül. A busz a Bnei Akiba vallásos ifjúsági mozgalom növendékeit vitte szukoti kirándulásra. A gyerekeke közül sokan megsebesültek, általában könnyebben, de ketten súlyosan.

A sérülteket helikopterekkel és mentőkkel szállították az ország északi részén lévő kórházakba, ahonnan az enyhébb eseteket már hazaengedték.

Naftali Bennett miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a tragédia nyomán, és mindenkit óvatos vezetésre kért, különösen a veszélyesebb hegyi utakon, mint amilyen a 89-es főút is.

Fotó: Ichud Hacala

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.