Izrael bekerült a Condé Nast Traveller turisztikai oldal neves éves rangsorának legjobb 20-as listájára, megelőzve olyan országokat, mint Ausztrália és Svájc. És meglepetések is voltak az izraeli szállodaszektorban…

Az elmúlt 34 évben a népszerű utazási magazin, a Condé Nast Traveller közzétette éves rangsorát különböző kategóriákban – a világ legjobb országaitól és városaitól a kiemelkedő légitársaságokig és szállodákig. Tavaly Izrael a 17. helyre került, idén pedig újabb sikert könyvelhettünk el, hiszen 92,05-ös pontszámmal a 15. helyre tornáztuk fel magunkat. Portugália áll az első helyen (94,1 pont), majd Új-Zéland és Japán. Izrael olyan országokat előz meg, mint Svájc, Ausztrália és Indonézia. Mellesleg új “barátunk”, Marokkó, az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A felmérés a világ minden tájáról való internetezők értékelésein alapult: idén több mint 800 000 ember töltötte ki a kérdőívet. Arra kérték őket, értékeljék kedvenc helyeiket és látnivalóikat, illetve azokat, ahova szívesen ellátogatnának, miután a turizmus teljesen visszatér a koronavírus előtti állapotába.

Maga a rangsor a különféle súlyozásokat helyezi előtérbe. Például a szállodák kategóriában az értékelést a szolgáltatás színvonala, a hely kialakítása, az ételek minősége és egyéb szempontok határozták meg. Az eredmények az összes adat súlyozásával alakultak ki, az oldal szerkesztőinek közbeavatkozása nélkül.

A Condé Nast Traveller szerint a világ 20 legjobb országának listája 2021-ben:

 1. Portugália
 2. Új-Zéland
 3. Japán
 4. Marokkó
 5. Srí Lanka
 6. Olaszország
 7. Izland
 8. Görögország
 9. Horvátország
 10. Törökország
 11. Norvégia
 12. A Maldív-szigetek
 13. Kenya
 14. Írország
 15. Izrael
 16. Ausztrália
 17. Svájc
 18. Indonézia
 19. Botswana
 20. Fülöp-szigetek

A Közel-Kelet legjobb szállodái: 4 szálloda Jeruzsálemben, 0 Tel-Avivban

A Közel-Kelet legjobb szállodái kategóriában négy izraeli hotel található az első 20 helyen. Mindegyik Jeruzsálemből való. Tel-Aviv minden képviselet nélkül maradt ebben a csoportban. Ezek a Waldorf Astoria (6. hely), a Mamilla Hotel (7.), a David Hotel Citadella (17.) és az American Colony Hotel (19.). A szálloda kategóriában az első helyet a katari Dohában található W Doha Hotel foglalja el.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSWalla