Izraeli határrendészt gázolt el egy palesztin terrorista Ciszjordániában

Szerda este közepesen súlyos sérüléseket szenvedett egy 20 év körüli határrendész a Jeruzsálemtől északra levő Kalandia ellenőrzőpont közelében, miután egy palesztin személyautójával elgázolta.

A jármű vezetőjét, egy 22 éves kalkíliai lakost letartóztatták, és a Sabak kihallgatására vitték. Rendőrségi forrás szerint egy előzetes vizsgálat során a támadó elismerte, hogy nem balesetről volt szó, hanem gázolásos merényletet szándékozott végrehajtani.

A haderő tagjai a polgári közigazgatás tagjainak segítettek egy illegális építkezéssel szembeni fellépés során, amikor egy gyorsuló jármű közéjük hajtott, és egyiküket elütötte. A sérült harcos társai tüzet nyitottak a menekülni próbáló járműre, ami egy védőkorlátnak ütközött, és megállt.

A mentősök beszámolója szerint az elgázolt harcos a fején és a hasán sérült, és teljesen eszméleténél volt, mikor a jeruzsálemi Shaare Zedek Kórházba szállították. Az őt kezelő egészségügyi személyzet szerint állapota később súlyosbodott, de továbbra is stabil.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.