Szíria: Egy katona meghalt és három megsérült egy izraeli támadásban

A szíriai védelmi minisztérium szerda este bejelentette, hogy egy katona meghalt és három további megsebesült egy izraeli támadásban a Homsz kerületben lévő Tadmor város közelében. A minisztérium szerint a támadásban katonai állások és egy kommunikációs torony sérült meg.

Egy héten belül ez a második jelentés izraeli támadásról az ország központja ellen. Pénteken támadást jelentettek a T-4 katonai repülőtér területén, és a szíriai hírügynökség szerint hat szír katona megsérült a támadásban, valamint anyagi kár keletkezett.

A Londonban működő, és az Aszad-rezsim ellenzékével kapcsolatban lévő Szíriai Emberi Jogi Központ két ember haláláról számolt be a múlt héten. A jelentés szerint mindketten Iránbarát milíciák tagjai voltak. A múlt héten helyi lakosok és katonai források is arról számoltak be a Reutersnek, hogy azonosítatlan repülőgépek támadtak iránbarát milícisták egy bázisát a kelet-szíriai Deir a-Zor tartományban, ahol Teherán kibővítette katonai jelenlétét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.