Irány a mozi! Ma van az Izraeli Mozi Napja

Grafika: Fenyves Gabriella

Jegyek 10 sékelért

2021. október 27-én szerdán, azaz a mai napon – a koronajárvány okozta másfél évnyi szünet után – végre ismét megrendezik az Izraeli Mozi Napját.

A hetedjére megrendezett esemény alkalmából országszerte mindössze 10 sékelért tekinthetőek meg az izraeli filmek. Az ünnepi napon mintegy 32 új hazai alkotás kerül a mozikba, melyek egy része csak a mai nap látható filmszínházi vetítés keretében.

Olyan filmek kerülnek bemutatásra, mint például:
Avi Nesertől a Fotó a győzelemről / תמונת הנצחון, vagy
Lior Askenázitól a Tökéletesen idegenek / זרים מושלמים,
Shlomo Elkabetz: Fekete jegyzetfüzetek testvéréről, a tragikusan fiatalon elhunyt Ronit Elkabetz színésznőről / מחברות שחורות,


Oren Kolirintól (A Zenekar lárogatása rendezője) az idei izraeli filmszemle, az Ofir-díj győztes filmje, az És lőn a reggel / ויהי בוקר,

És lőn reggel – előzetes

Nir Bergman – Itt vagyunk / הנה אנחנו,
Talia Levie – Szívükben egyek / אחד בלב,
Ben Bachar – Engedjék el Shulit / לשחרר את שולי,
vagy az utóbbi időben a Netflixen játszott izraeli sorozat, a Black space nyomozójaként megismert színész, Guri Alfi által rendezett Még egy történet / עוד סיפור אחד.



Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.