2021 legnézettebb videója a YouTube-on: Eden Ben Zaken!

A „Moabet” című dal több mint 22 milliós megtekintésével Eden Ben Zaken megszerezte az első helyet Izrael legnézettebb zenei videóinak rangsorában, és ez történelmi siker is egyben, mert ő lett az első nő, akinek kijár ez a kitüntetés.

A Moabet egy egyszerű Jin&Tonic ital neve, de a szleng másik jelentése egy laza otthoni ivászat haverokkal. Ehhez ad talpalávalót a mellesleg meglehetősen értelmetlen trash dalocska, ami ezerrel meghódította Izrael népét, azon belül is inkább a kiskorúakat.

Tavaly áprilisban adta ki ezt a dalt Ben Zaken együtt DJ Itai Galóval. Több mint 22 milliós nézettséggel került a csúcsra, és nem ez az egyetlen fellépése a listán: a “Tel-Aviv utcáin” (“ברחובות של תל אביב“) című dalával az ötödik helyet is megszerezte a népszerű énekesnő, több mint 14,7 millió megtekintéssel.

A korábbi években csak férfiak szerezték meg az első helyet, köztük Eyal Golan, Dudu Aharon, Eden Meiri, Banya Barbie, Static és Ben-El és sokan mások.

A második helyen Ran Danker végzett a “Elmegyógyintézettel” (“בית משוגעים”), amelyet több mint 18 millióan néztek meg. A harmadik helyen pedig Eden Hasson “Nőtt egy kis szakállam” (“גדל לי קצת זקן”) végzett, több mint 16 millió megtekintéssel. A nyitóötöst Omar Adam “Arcok” (פרצופים) és Ben Zaken “Tel-Aviv utcáinja” zárja.

Ezzel egyébként újabb rekordot döntött meg Ben Zaken, ugyanis ez az első alkalom, hogy ugyanannak az énekesnek két dala kerül a nyitóötösbe. Az értékelés a hivatalos klipek izraeli nézettségén alapul.

A videók rangsorában idén a Kupa rasit – Főpénztár – nevű sorozat áll az élen, több mint hárommillió megtekintéssel. Erről már írtunk mi is nagyon lelkendezve…

Ráadásnak legyen itt még egy agytalan, de annál inkább felszabadult bulizásra való dal a leghallgatottabbak közül: Trilili Tralala.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.