365 jazzkoncert egy évben

Éljen az ünnepelt!

A Beit Haamudim, az Oszlopos Ház 10 éve az egyik legmasszívabb tartóoszlopa az izraeli jazznek. Nincs akkora hírverés a koncertjei körül, mint a nagyfesztiváloknak, de az a makacs rendszeresség és következetesség, ahogy dolgoznak, az példaértékű.

Egy hely a Földön ahol biztosan minden este jazz szól. Nem valami olyasmi, hanem igazi.

Sztárok és pályakezdők, nagyzenekarok és szólisták, stabil és alkalmi formációk egyaránt hazajönnek ide az Oszlopos Házba a Carmel piac szomszédjába.

A Beit Haamudim 10. születésnapját úgy ünnepelte az izraeli jazzvilág, hogy a Ház előtt összegyűlt egy csoportképre a hazai jazz szinte minden muzsikusa, aki valaha fellépett itt az Oszlopos Házban. Kikacsintás ez az ötlet arra a legendás, 1958-ban készült “A Great Day in Harlem “ című Art Kane fényképre, mikor a jazz közel száz, akkori legnagyobb alakja jött össze egy fotó kedvéért.

Ez a kép Eran Kol ötlete volt, és Yossi Zwecker készítette.

Boldog Születésnapot Beit Haamudim!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.