Időjárás előrejelzés: visszatér az eső

Fotó: frankpeti / Izraelinfo

Holnap (kedden) reggel kellemes lesz az idő. Napközben hűvösebb, párás levegő hatol be térségünkbe, sűrűsödik a felhőzet, a déli órákban eleinte a tengerparton, később az ország keleti és déli felén is helyi esők lesznek, melyeket időnként zivatarok, sőt jégeső is kísér majd. A keleti és déli folyókban áradásoktól kell tartani. A Földközi-tenger a 40-20 km/órás sebességű délkeleti-délnyugati szél nyomán hullámzó lesz, 100-200 centiméter hullámmagasságig.

Szerdán változóan felhős, hűvös idő lesz. Főként az ország északi részén, esetleg a központban is elszórtan helyi eső várható. Csütörtökön is hasonló lesz az időjárás.

Pénteken az ország északi és középső részén zivatarokkal kísért esőzés várható. A Negevben időnként helyi záporok lesznek. A keleti és déli folyókban áradásoktól kell tartani. A hőmérséklet valamivel az átlag alatti lesz, a Hermon-hegy csúcsán havazásra is lehet számítani.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.