Az omikron is bejutott a Kneszetbe

Koronavírus elleni fertőtlenítés a 23. Kneszet eskütétele előtt - fotó: Adina Wollman / Kneszet
Koronavírus elleni fertőtlenítés a 23. Kneszet eskütétele előtt, 2020. március 16. – Fotó: Adina Wollman / Kneszet

A Kneszetben hét párt kilenc képviselőjét karanténba küldték, miután találkoztak a Kneszet-csatorna egyik riporterével, aki feltételezhetően a koronavírus omikron változatával fertőződött – írja a Times of Israel.

A képviselőkről egy járványügyi vizsgálat után derült ki, hogy kapcsolatba kerültek a riporterrel – közölte a törvényhozás szóvivője, hozzátéve, hogy további megelőző intézkedéseket fontolgatnak a vírus terjedésének csökkentése érdekében.

A karanténban lévő képviselők egyébként a karzatról egy üveglap mögül továbbra is részt vehetnek a plenáris üléseken.

Naftali Bennett miniszterelnök és Beni Ganz védelmi miniszter a karanténkövetelmények miatt 2021. december 15-én a Kneszet karzatáról szavaz – Fotó: Noam Moskowitz / Kneszet szóvivő

Néhány nappal korábban Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök is karanténba vonult 130 másik Kneszet-taggal együtt. Többek között Netanjahu személyi edzőjének tesztje is pozitív lett.

Csütörtökön a Kneszet egyik biztonsági őrének tesztje lett pozitív, miatta pedig 21 másik alkalmazott és egy képviselő került karanténba.

Szerdán Beni Ganz védelmi miniszter jelentette be, hogy önkéntes karanténba vonult, miután kiderült, hogy egy segítője, aki a múlt héten vele repült az Egyesült Államokba, szintén beteg, őt is az omikron fertőzte meg.

Egy nappal korábban Naftali Bennett miniszterelnök COVID-19-tesztje negatív lett, miután a múlt héten az Egyesült Arab Emírségekből Izraelbe utazó repülőgépen egy vele utazónak a koronavírus-tesztje pozitív lett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁStimesofisrael.com