A terrorhullám folytatódik: egy palesztin férfi izraeli katonákat próbált elgázolni – agyonlőtték

Fotó: Mentés Határok Nélkül

Katonák egy csoportjába próbált meg belehajtani autójával egy palesztin férfi kedden Ciszjordániában – közölte az izraeli hadsereg.

A sofőr Dzsenin település környékén egy katonai őrhely felé haladt egyre nagyobb sebességgel, de az izraeli védelmi erők tűz alá vették a közeledő járművet – derült ki a tájékoztatásból. A hadsereg szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadót valószínűleg halálosan megsebesítették a lövedékek.

Az autó az őrhely közelében egy katonai járműnek ütközött, ennek következtében mindkét jármű kigyulladt. Egyetlen katona sem sérült meg. Az elmúlt hetekben több Izrael-ellenes támadást hajtottak végre palesztinok Ciszjordániában, az 1967 óta Izrael által megszállt palesztin területen.

Vasárnap az izraeli erők bejelentették, hogy letartóztattak négy palesztint, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három nappal korábban egy ciszjordániai település közelében rálőttek egy autóra, megölve egy telepest és megsebesítve két másikat.

- Hirdetés -

Az izraeli határrendőrség szombaton azt közölte, hogy a Ciszjordánia déli részén fekvő Hebronban őrizetbe vett egy 65 éves palesztin nőt, aki késsel megsebesített egy izraeli telepest.

- Hirdetés -