Akikre büszkék vagyunk: közösségünk egyik tagjának fiát szerdán, Izrael történetének 183-dik pilóta-tanfolyamának végén harci pilótává avatták!

A modiini helyi lapban megjelent cikk szerint a kezdőbetűjével, Jod névvel jelölt 21 éves hadnagynak két testvére, és sokféle hobbija van.

Szabadidejében szeret kosárlabdázni, utazni, főzni. A középiskolában fizika és kémia fakultációt végzett, s emellett tagja volt a cserkész ifjúsági mozgalomnak.

“Mindig is arról álmodoztam, hogy pilóta legyek. Amikor elkezdtem a tanfolyamot, rájöttem, hogy jó helyen vagyok” – mesélte a modiinieknek.

Az eddigiekhez még hozzáfűzhetjük, hogy noha Izraelben született, kiválóan beszél magyarul is, és tagja volt egykori legendás “magyar ovinknak”, bár akkor még nem sejtettük, hogy pilóta lesz belőle, ami a lehető legjobb, ami Izraelben egy fiatallal megtörténhet a hadseregben.

- Hirdetés -

És egy spoiler: reményeink szerint jövőre új magyar-származék pilótával bővül ez a rangos klub, közösségünk egy másik tagjának a fia is pilóta kurzuson van, és ‘sten segedelmével jövőre végez.

- Hirdetés -