A védelmi minisztérium több száz kilogramm, a hatnapos háborúból maradt szíriai lőszert semmisített meg a Golán-fennsíkon

A Honvédelmi Minisztérium aknamentesítéssel foglalkozó hatósága a hatnapos háborúból származó szíriai lőszert semmisített meg, amelyet a Golán-fennsík közepén talált szíriai bunkerben fedeztek fel – jelentette be ma (vasárnap) a minisztérium. A lőszer egyebek közt több száz kilogramm különböző méretű aknavető lövedéket és szórógránátot tartalmazott.

A szíriai bunkert körülbelül két hónapja fedezték fel Micpe Gadot körzetében a Beit Hamechesz (vámház) csomópontnál található aknamező felszámolására irányuló munkálatok során. A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a lőszer megsemmisítésével a terület megtisztult az aknáktól, és a közeljövőben “visszaadják a nyilvánosság számára, és lehetővé teszik a területet évente felkereső több ezer látogató biztonságos kirándulását.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.