Izrael ismét szíriai célpontokat támadott

Izrael több rakétát lőtt ki szerda éjjel szíriai katonai célpontokra Damaszkusztól délre, a támadások anyagi károkat okoztak – jelentette a szíriai állami média csütörtökön.

Egy névtelenül nyilatkozó katonai forrás az állami televízióban elmondta, hogy a Golán-fennsíkról lőtték ki a rakétákat, amelyek egy falu határában csapódtak be éjfél előtt, de személyi sérülést nem okoztak.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű aktivistahálózat értesülése szerint a támadás célpontja egy olyan épület volt, ahol katonai tisztségviselők tartottak tanácskozást. A szervezet szerint idén ez már a negyedik ilyen jellegű izraeli támadás volt.

Izrael egy héttel ezelőtt is légicsapásokat hajtott végre Damaszkusz környékén, akkor legkevesebb egy katona meghalt és többen megsebesültek.

- Hirdetés -

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában. Az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja az ezekről szóló híradásokat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.