Kiderült a szélsőjobboldali rasszista lányról, hogy muzulmánok a biológiai szülei

Pletykarovat

A szélsőjobboldali aktivista és Lehava-tag Or Liebler – Fotó: képernyőkép / Twitter / 13-as csatorna

Or Leibler, a szélsőséges zsidó nacionalista “büszke zsidó” kénytelen volt önvizsgálatot tartani, miután saját kérésére megismerte örökbefogadási papírjait, és azokból kiderült, hogy biológiai szülei muszlimok. A The Times of Israel is beszámolt a kálváriájáról, egy korábban, a 13-as tv csatornán vasárnap sugárzott riport alapján.

A 22 éves szőke fiatal nő igencsak “híres” lett, amikor a tavaly tavaszi jeruzsálemi szélsőjobboldali provokációkban többször is hangot adott arab-gyűlöletének és rasszizmusának az izraeli médiában. A Lehava nevű szélsőjobb rasszista csoporttal tüntetett az arabok ellen, amely nyíltan ellenzi a zsidók és nem zsidók vegyes házasságát, és a néhai Meir Kahane rabbi szélsőséges ideológiáját hirdeti.

Noha Dél-Izraelben él, hetente ingázott Jeruzsálembe, ott is az egyik leginkább robbanásveszélyes területre, az Óvároshoz, ahol egy izraeli zászlóval sétált, hogy az ott élő arabokat provokálja. Emellett rendszeresen videókat osztott meg, melyeken arabokkal konfrontálódott a Damaszkusz-kapu közelében, ahol mindig a legparázslóbb a hangulat.

Leiblert 30 napos korában fogadták örökbe, mert biológiai szülei kábítószerfüggők voltak, és nem tudtak gondoskodni róla. Születése után több hétig tartott, amíg az orvosok képesek voltak megtisztítani szervezetét a drogoktól. Egy észak-izraeli házaspár fogadta örökbe, és nevelte 18 éves koráig, amikor is elhagyta őket és bevonult. „Miután betöltöttem a 18. életévemet, úgy döntöttem, hogy az ő útjuk nem ugyanaz, mint az enyém” – mesélte róluk.

- Hirdetés -

Ekkor Leibler csatlakozott a Lehava csoporthoz, fokozatosan a szervezet aktív tagja lett, hogy küzdjön az “asszimiláció”, vagyis a zsidók és arabok közeledése ellen. Közben megnyitotta örökbefogadási aktáját, amelyre csak 18 éves kora után nyílt lehetősége a helyi törvények értelmében. „Tudni akartam, honnan jöttem” – mondta a 13-as csatornának.

Ekkor kiderült, hogy biológiai apja arab-muszlim, biológiai anyja pedig zsidó származású, de áttért az iszlámra. „Abban a pillanatban az egész világom szétesett” – mondta. “Mi vagyok én valójában?” – kérdezte magától.

„Nem tudom leírni, milyen érzés, milyen boldog vagyok, hogy zsidó vagyok. Belülről jön, és arra késztet, hogy kiabáljam: „Büszke zsidó vagyok” – mondta. „Nem könnyű… A tükör előtt álltam, és azt mondogattam magamnak: „Nem vagyok muszlim, semmi esetre sem vagyok muszlim.”

Leibler úgy döntött, hogy találkozik biológiai szüleivel, remélve, hogy választ kap a múltjáról, és talán a jövőjéről is. Hidegnek nevezte a biológiai anyjával való találkozást. „Úgy éreztem, nincs közöm hozzá” – mondta. „Ez az én lányom, szégyellem őt” – kommentelte édesanyja az egyik TikTok-videójához, melyben Leibler Jeruzsálemben arabokkal kiabál. Ettől Leibler csak még szélsőségesebbé vált, saját bevallása szerint.

Leibler még a katonai szolgálata idején terhes lett, és húszévesen megszülte egyedülálló édesanyaként kisfiát. Két évvel később, fiatal egyedülálló anyaként Leibler szeretné megújítani a kapcsolatot biológiai szüleivel. Elmondása szerint az újbóli találkozás és szembenézés velük némi megnyugvást adna számára.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.