Egy galileai nőt letartóztattak és megbilincselve, bekötött szemmel vezették el, mert a háború ellen emelt szót

Egy galileai nőt letartóztattak és megbilincselve, bekötött szemmel vezették el, mert a háború ellen emelt szót

Majd al-Krum egyik lakosát közrend megsértésének gyanúja miatt tartóztatták le, miután egy feljelentés szerint a hadsereg és a kormány elleni posztokat tett közzé. A rendőrnő két bilinccsel megbilincselte a kezét, és a szemét is bekötötte. Az ügyészség: „A felbujtás bűntette miatti nyomozást nem hagyták jóvá”. Ahmed Tibi: “rasszista rendőrség”.

Megbilincselve és bekötött szemmel: A rendőrség szerdán letartóztatta a Karmiel melletti Majd al-Krum lakosát, akit a közrend megsértésével gyanúsítanak, miután olyan bejelentés érkezett, hogy az IDF és a kormány elleni bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalakon.

Az ügyészség hevesen bírálta a rendőrség magatartását, mind a letartóztatást, mind a végrehajtás módját, és hogy a nőt öt napra – bíró elé állítás nélkül – házi őrizetbe küldték: “A felbujtással elkövetett bűncselekmények kivizsgálásához, így az említett ügyben is, előzetes ügyészségi jóváhagyás szükséges. Ebben az ügyben nem kértek nyomozási engedélyt, így természetesen nem is kaptak engedélyt.”

Ahmed Tibi (Hadash-Taal) parlamenti képviselő támadta a rendőrséget, és az X hálózaton ezt írta: “Csak egy rasszista és nőgyűlölő rendőrség tartóztat le egy ilyen arab állampolgárt a háború és a rendőrség elleni poszt miatt. Bilincs és szemkötő a rendőrkapitányság udvarán. Bíróhoz vitték, aki hazaengedte. Az elhurcoltak családjaira támadókat nem tartóztatják le, a telepeseket, a palesztinokra támadókat nem tartóztatják le, a gyilkosok és a bűnszervezetek szabadon kószálnak. De őt a büntetés és a megaláztatás eszközeként letartóztatják.”

A rendőrség szerint a letartóztatásra többek között azt követően került sor, hogy a nő olyan bejegyzéseket töltött fel, amelyek “sérthetik a köznyugalmat”. A két arab nyelvű bejegyzése közül az egyik Benjamin Netanjahu miniszterelnök politikáját támadta. “Tegyetek fel bejegyzéseket a Netanjahu által elkövetett holokausztról. Hol vannak a kétszínű arabok, akik minden alkalommal posztokat tettek közzé a nácik által a zsidókkal elkövetett holokausztról. Mi a különbség aközött, amit Netanjahu tett, és amit Hitler? A csecsemők teste teljesen leégett, a nők teste, a fiatalok teste, az öregek teste” – írta.

A másik bejegyzésben ezt írta: “Nagyon örülök, ha egy zsidó halált kíván az araboknak, és az állam nem bünteti meg. Ez azt jelenti, hogy mindazok az arabok, akik a hadseregben szolgálnak, drúzok, muszlimok és keresztények, megérdemlik, hogy másodosztályúak maradjanak.”

A rendőrség közölte, hogy “az izraeli rendőrség továbbra is határozottan fellép a biztonsági erők elleni uszítás és terrorszervezet támogatása ellen. Ezek sérthetik a közrendet és veszélyeztethetik az állampolgárok nyugalmát “.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.