Izrael rakétákat lőtt Szíriára

Izrael több rakétát lőtt ki szerdára virradóra szíriai katonai célpontokra az ország déli részén, a támadások anyagi károkat okoztak – jelentette a szíriai állami média csütörtökön.

A föld-föld rakéták – amelyeket az Izrael által Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkról lőttek ki – Kunitra térségében csapódtak be. Izrael egy héttel ezelőtt is légicsapásokat hajtott végre Damaszkusz környékén.

Az elmúlt években Izrael már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában. Az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja az ezekről szóló híradásokat.

Izrael az 1967-es közel-keleti háborúban foglalta el a Golán-fennsík nyugati felét Szíriától, és 1981-ben törvényben be is kebelezte, de ezt a lépést a nemzetközi közösség jelentős része nem ismeri el

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.