Az elmúlt napon 472 ukrán érkezett Izraelbe

A Népességi és Bevándorlási Hatóság közölte, hogy az elmúlt nap folyamán 472 ukrán állampolgár érkezett Izraelbe, közülük 17-nek megtagadták a belépést az országba. A háború február 24-i kitörése óta összesen 1830 ukrán állampolgár érkezett Izraelbe, közülük 89-nek tagadták meg a belépést.

Izrael megakadályozza az orosz oligarchákat abban, hogy jachtokat és magánrepülőgépeket csempészhessenek az országba

Izrael úgy döntött, hogy figyelemmel kíséri az oligarchák Izraelbe irányuló mozgását, hogy megakadályozza őket jachtok és magánrepülőgépek csempészésében megkerülve az amerikai szankciókat. Ugyanakkor felügyeletet végeznek annak érdekében, hogy ne utaljanak át zárolt bankszámlákat Izraelbe. Az Egyesült Államokkal és több európai országgal ellentétben Izraelben jelenleg nincs olyan jogszabály, amely lehetővé tenné a szankciók alkalmazását.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.