Izrael huszonötezer ember ideiglenes befogadását tervezi Ukrajnából

Az ország kezdetben húszezer ukrán állampolgárnak nyújt védelmet, akik már a háború kitörése előtt Izraelben tartózkodtak.

Izrael azt tervezi, hogy ideiglenesen huszonötezer embert fogad be Ukrajnából az orosz invázió miatt.

Az ország kezdetben húszezer ukrán állampolgárnak nyújt védelmet, akik már a háború kitörése előtt Izraelben tartózkodtak – közölte kedd este Ajelet Saked belügyminiszter.

A politikus szerint ötezer háborús menekült vízumot is kap. Az emberek ezzel addig maradhatnak Izraelben, amíg hazájukban folynak a harcok.

- Hirdetés -

Az ukránok az izraeli külügyminisztérium honlapján kérvényezhetik a beutazást. Saked szerint az izraeliek is javasolhatnak ukrán családokat, hogy elsőbbséget kapjanak a befogadási eljárásban.

Az izraeli belügyminiszter arra is számít, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban százezer ukrán fog az országba bevándorolni és izraeli állampolgárságot felvenni a zsidó rokonok miatt.

Mintegy kétszázezer ember vándorolhat be Izraelbe zsidó rokonok miatt.

A helyi hatóságok szerint a háború kezdetén több mint negyvenezer zsidó élt Ukrajnában.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.