Terrortámadás Beer Seván: négyen meghaltak, a terroristát lelőtték

A terrorista ártalmatlanítása – Fotó: Twitter képernyőkép

Négy ember meghalt egy gázolásos-késeléses támadásban Beer Seván. 

A rendőrség szerint a terrorista vadul vezetve érkezett a város kereskedelmi központjához, kiszállt az autójából és halálra késelt egy benzinkútnál dolgozó női alkalmazottat. Visszaült az autóba, elgázolt egy kerékpárost, a bevásárlóközpont területén kiszállt a járműből és megkéselt egy másik férfit és nőt.

A merénylő Hura környéki beduin lakos, aki korábban ült már börtönben, és a biztonsági szolgálatok az ISIS támogatójaként tartják számon. Az ámokfutásnak egy autóbusz-vezető és egy gyalogos vetett véget, akiknél fegyver volt és agyonlőtték a késelőt. 

Naftali Bennett miniszterelnök Omer Bar-Lev belbiztonsági miniszterrel és Kobi Shabtai országos rendőrbiztossal egyeztet.

A Hamasz üdvözölte a támadást, és “hősi tettnek” nevezte. A terrorszervezet szóvivője kijelentette, hogy “a megszállás elleni harcuk folytatódik, és nem fog leállni”. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.