Súlyosan megsebesített egy autóbuszon utazót egy palesztin merénylő Ciszjordániában

A merénylet helyszíne – Fotó: Mentés Határok Nélkül

Súlyosan megsebesített egy utast egy palesztin merénylő egy ciszjordániai autóbuszon csütörtök délelőtt. A merénylőt a helyszínen agyonlőtték – jelentette a ynet hírportál csütörtök reggel.

A 28 éves utast a buszra felszálló palesztin férfi egy csavarhúzóval felsőtestén megszúrta Ciszjordánia déli részén, a Jeruzsálemhez közeli Gus Ecionban, Elazar és Neve Daniel telepesfalunál.

A megszúrt férfit súlyos állapotban szállították a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba. A kórházban megműtötték, kezelőorvosai szerint állapota súlyos, de stabil. A merénylőt, a rendőrség jelentése szerint a 30 éves Nidal Dzsuma Dzsafrát, a busz egyik fegyveres civil utasa a helyszínen agyonlőtte.

Izraelben az utóbbi időben, néhány nappal a ramadán böjti hónap kezdete előtt terrorhullám kezdődött. Először múlt kedden Beér-Seván négy civilt megölt egy, a beduin kisebbséghez tartozó izraeli állampolgár, majd vasárnap két rendőrt lőtt le Haderán egy, az Iszlám Állam nevében gyilkoló izraeli arab. Kedd este a Tel-Aviv melletti Bne-Brakban öt embert lőtt agyon egy, a ciszjordániai Dzseninből származó palesztin fegyveres.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.