Férfi kézilabda vb-selejtező – Kettős vereség után Izrael nem jutott ki a tornára

Daniel Moszindi, az izraeli válogatott játékosa a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án – Fotó: Kovács Anikó / MTI

Az izraeli férfi kézilabda-válogatott nem jutott ki a januári svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokságra, mivel 31-22-re kikapott Magyarország legjobbjaitól a selejtező szombati visszavágóján, Tatabányán.

A párharc szerdai, első mérkőzését a magyarok 33-32-re nyerték meg Tel-Avivban.

Eredmény, világbajnoki selejtező, visszavágó:

Magyarország-Izrael 31-22 (15-13)

———————————

    lövések/gólok: 50/31, illetve 43/22

    gólok hétméteresből: 1/0, illetve 3/1

    kiállítások: 4, illetve 6 perc

    Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 64-54-es összesítéssel.

Támadásban és védekezésben is jól, kevesebb hibával kezdtek a házigazdák, átlövésből és a szélről is eredményesek voltak, így a vendégeknek a 11. percben 6-2-es állásnál időt kellett kérniük. A cserék hatására megtorpant a magyar válogatott, és bár az izraeli beálló, Joszef Appo a 17. percben piros lapot kapott, csapata 8-7-re felzárkózott. A folytatásban ismét növelték a különbséget a magyarok, de biztos előnyt nem tudtak kidolgozni, mert az ellenfél gyakran megtalálta a réseket a védőfalon, támadásban pedig ugyanúgy tíz lövést rontottak el a hazaiak, mint ellenfelük.

A szünetben 15-13 volt az állás, a második félidő elején pedig egy 5-1-es sorozattal tovább növelte a különbséget az ekkor lendületesen kézilabdázó magyar csapat. Ezt újabb megtorpanás és sorozatban négy izraeli gól követte, az egyenlítésre azonban nem volt esélye Izraelnek, mert a magyarok megint elléptek. Kilenc és fél perccel a vége előtt Székely Márton a saját kapujából talált be a vendégek őrizetlenül hagyott hálójába, 27-21-re módosult az állás.

A hajrában az izraeliek csaknem tíz percig nem dobtak gólt, ezt kihasználva a magyar együttes látványos játékkal fölényessé és magabiztossá tette sikerét.

Joav Lumbroso hétszer talált be, Dan Tepper pedig 14 lövést hárított. A túloldalon Ancsin és Szita hat-hat találattal, Mikler Roland hét, Székely Márton hat védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok egy vereség mellett hatodszor győztek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI