Bennett a néma többséghez fordult kormánya védelmében

"Levél a csendes cionista többséghez – Izrael Állam fennállásának 75. évében. Naftali Bennett – Izrael miniszterelnöke"

Bennett korunk egyik legnagyobb fenyegetésével, a populista hazugsággyárakkal, Netanjahu évtizedes munkával kiépített propagandagépezetével próbál szembeszállni nyílt levelével, melyben felteszi a kérdést, hogy vajon sikerül-e egységes, szuverén államként megélnünk a nyolcadik évtizedet, vagy újra, harmadszorra is elbukunk a belső konfliktusok miatt.

“Kedves polgárok! A kormány egy éve alakult. És ismét mindannyian sorsdöntő pillanattal állunk szemben – az állam további működésével vagy a káoszba való visszatéréssel. Tiszta szívemből írtam itt önnek, hogy megkérjem Önt és koalíciós tagjaimat, hogy cselekedjenek” – írta Bennett a Facebookon.

Naftali Bennett meglehetősen kétségbeesett, 28 oldalas nyílt levelet tett közzé pénteken, amelyben felszólítja az általa néma cionista többségnek nevezett csoportot, hogy hallassa hangját az ellenzék uralta gyűlölködő és megosztó média álhíreivel és hazugságaival szemben.

„Ezekben a napokban, majdnem egy év elteltével mi, Izrael polgárai, ismét történelmi válaszút előtt állunk: működő állam felé haladunk, vagy újra káoszba fordulunk, belső gyűlöletbe, külső gyengeségbe, és szolgasorba helyezzük az államot egy személy érdekében. Jelenleg csak egy oldal van a pályán: Ben Gvir, Odeh, Netanjahu és Szmotrics zajos és halálos méreggépezete, amely erőszakot, zsarolást és tömeges Fake News-t termel, míg a csendes többség örül a nyugodt és működő kormánynak, hallgat, és mindent természetesnek vesz. Ez a levél cselekvésre hív” – írta Bennett. A teljes levél – héberül – itt.

“A zsidóknak kétszer volt szuverén és egyesült államuk, Izrael. Először 80 évig létezett, majd kettévált egy belső konfliktus miatt. A második alkalommal körülbelül 77 évig tartott, majd elveszett szuverenitása a rómaiak és egy belső konfliktus miatt. Izrael Állam a harmadik lehetőség. Az ország immár 75. életévét tölti. Mindannyian próbatétel előtt állunk, hogy sikerül-e egységes, szuverén államként megélnünk a nyolcadik évtizedet, vagy újra elbukunk a belső konfliktusok miatt” – kezdődik Bennett üzenete.

“Mindent elveszíthetünk. Izrael Államot valós veszély fenyegeti, hogy visszatér a káoszhoz, a zajos napokhoz, a Hamasszal szembeni gyengeséghez, a költségvetés hiányában a bénultsághoz, az erősödés megszűnéséhez, és a folyamatos választási kampányokhoz.
Végzetes kárhoz a nemzetbiztonságban és végzetes kárhoz az életminőségben Izraelben” – vázolja a kormány összeomlásának veszélyét a Miniszterelnök.

Mindennek oka az ellenzék éjjel-nappal futó gyűlölet- és zajgépezete, miközben a néma többség… hallgat.

Ezzel szemben a kormányfő cselekedni hív:

“Ne hagyj minket egyedül! Hallasd a hangod! Terjesszük a kedvező híreket, a kormány eddigi eredményeit, hogy a tisztességes emberek különböző véleményekkel, akik szeretik az országot, képesek együtt összeülni és felléphetnek együtt az ország érdekében. Mondjuk ki, hogy az én korából a mi korába léptünk. Oszd meg ezt, és a hasonló leveleket. Szervezz támogató őrséget a tüntetésekkel zaklatott képviselők otthonai előtt. Regisztrálj nálunk támogató tüntetésekre, telefonhívásokra, önkéntességre. Ne hagyjuk a politika színterét a hazugság gépezetére.”

Bennett korunk egyik legnagyobb fenyegetésével, a populista hazugsággyárakkal, Netanjahu évtizedes munkával kiépített propagandagépezetével próbál szembeszállni levelével.

A hazug propaganda csodákra képes a legnyilvánvalóbb tényekkel szemben is, képes megtéveszteni, elvakítani az embereket, ha a finkelsteini eszközökkel elég agresszívan, elég sokszor ismétlik akár a legnagyobb ordas hazugságokat.

Izraelt megmentette a két éve tartó káoszból a Bennett-Lapid kormány, de nem vehetjük magától értetődőnek a sikereket, a költségvetés megszületését, az azóta meghozott számos kiváló törvényt, az ország kivételesen jó működését a korona és az orosz agresszió körülményei közepette. A Netanjahu, Ben Gvir és Szmotrics vezette ellenzék a szélsőjobboldallal és az ultraortodox pártokkal vissza próbál térni, s tőlünk is függ, hogy megmaradjon a ráció, az együttműködés, a közös munka normális kormánya.

Bennett utalt arra is, hogy a Netanjahu vezette ellenzék agresszív, fenyegető és felbujtó retorikát használ nemcsak a közösségi oldalakon, hanem a tüntetéseken, ahol nem egyszer politikusokat és családtagjaikat, kiskorú gyerekeiket zaklatják. Árulóknak, az ország elvesztőinek, terroristáknak és azok pártolójának nevezik őket, a kormány bukása után bosszúval, “tisztogatással” fenyegetőznek.

Ha így megy tovább, szerinted a mai Izrael megéri a 100. évet?

  • Igen (69%, 18 Votes)
  • Nem (31%, 8 Votes)

Összes szavazó: 25

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.