Októberben várhatóan választások lesznek Izraelben – Bennett és Lapid megegyezett a Kneszet feloszlatásában

A kettejük közös közleményében az áll, hogy a döntés “azután született, hogy kimerültek a koalíció stabilizálására tett kísérletek”. Azt is közölték, megegyeztek abban, hogy Lapidot nevezik ki az átmenet miniszterelnökének.

Naftali Bennett miniszterelnök és Jair Lapid külügyminiszter úgy döntött, hogy szavazásra bocsátja a Kneszet jövő heti feloszlatására vonatkozó javaslatot. A kettejük közös közleményében az áll, hogy a döntés azért született, mert nem maradt több lehetőség a koalíció stabilizálására. Abban is megállapodtak, hogy Lapidot nevezik ki az átmenet miniszterelnökének. Várhatóan ma este 8 órakor értesítik a nyilvánosságot.

A Likud ma délelőtt benyújtotta a Kneszet feloszlatására vonatkozó törvényjavaslatot, és kijelentette, hogy a jövő szerdai plénumban kívánja azt előzetes olvasatban megszavaztatni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.